Hlavní obsah

Paličatý beran na Olomoucku zastavil vlak

Právo, Novinky, mhr, ok

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Beran, který utekl svému chovateli, zaměstnal ve čtvrtek hasiče, policisty a zdravotníky na Olomoucku. Na útěku se postavil na železniční trať a odmítal se hnout. Strojvedoucí musel zastavit. Když dorazil majitel berana, zvíře se dalo na několikakilometrový útěk.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Beran nakonec hasičům neutekl.

Článek

Vlak projížděl směrem na Šternberk, když strojvedoucí spatřil na kolejích berana, který se ale nevyplašil, naopak zůstal pevně stát. Vlak musel zastavit a mašinfíra vytočil linku 158. Jakmile dorazil majitel, dal se beran na útěk po kolejích směrem na Bohuňovice.

„Po chvíli trať opustil, v útěku však pokračoval. Jeho cesta skončila v jednom z areálů ve Šternberku, kam se mu podařilo útěkem dostat. Tam se ho pokusil odchytit jeho majitel, nicméně beran se zřejmě jen tak lehce nechtěl vzdát svobody a majitele udeřil rohy,“ informovala mluvčí policie Irena Urbánková.

Prase ve Zlíně zatoužilo po svobodě, skončilo v autě pro opilce

Koktejl

„Zde již na pomoc přijely hlídky policie a naše jednotka ze Šternberka,“ uvedl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. Majitele zranil na hlavě. „Nezbylo nic jiného, než jej svázat do kozelce. Poté jsme do příjezdu zdravotníků pečovali o zraněného muže,“ doplnil Hošák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám