Hlavní obsah

Prase ve Zlíně zatoužilo po svobodě, skončilo v autě pro opilce

Právo, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Kuriózní situaci museli začátkem týdne řešit zlínští strážníci. V centru krajského města naháněli sele, které se v křižovatce rozhodlo nenápadně vyskočit z přívěsného vozíku jedoucího auta a utéct svému majiteli.

Foto: MPZ, Právo

Městští policisté odchytili prase, které skočilo z vozíku na jedné ze zlínských křižovatek.

Článek

„Naši linku 156 zahltila oznámení o domácím praseti, které pobíhá na frekventované křižovatce v centru krajského města,“ uvedl Pavel Janík z Městské policie ve Zlíně.

Svědci prase zahnali do oploceného pozemku u Kolektivního domu ještě předtím, než na místo dorazili strážníci. Ti se potom zapojili do odchytu zvířete. Strážníci pak museli řešit problém, jak s odchyceným prasetem naložit.

„Jeho tělesné proporce, specifické aroma i neklidné chování totiž vylučovaly, aby jej převezli v běžném hlídkovém voze,“ přiznal Janík. Shodou okolností se v tu dobu vracelo z převozu do Kroměříže služební vozidlo, kterým zlínští strážníci převážejí podnapilé do záchytné stanice.

„Někteří ze strážníků jej láskyplně nazývají ‚prasečák‘. Tento vůz se jevil k realizaci transportu jako nejvhodnější,“ podotkl Janík s tím, že ještě před naložením zvířete si s ním zasahující strážníci pořídili společné foto. Vystrašené zvíře skončilo ve venkovním výběhu zlínského útulku.

Zda si jej jeho majitel vyzvedne, není jisté, policistům se od svědků nepodařilo získat informace o automobilu, který prase v přívěsném vozíku převážel. „Na typu vozidla, barvě, nebo dokonce registrační značce se svědkové nebyli schopni shodnout,“ pokrčil rameny Janík.

Sele je v pořádku

V současné době se sele pase na travnatém pozemku ve zlínském útulku. „Už jej prohlédl náš veterinář. Má na těle mírné škrábance. Ale jinak je zcela zdravé. Bude tady u nás pár dnů. Uvidíme, jestli se přihlásí skutečný majitel. Pokud ne, budeme se jej snažit dostat do jiných podmínek, například k některému z domácích chovatelů,“ uvedla šéfová útulku Eva Poiselová. Zároveň přiznala, že poznat skutečného majitele prasete bude obtížné.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám