Hlavní obsah

Padající strom zabil táborového vedoucího

Právo, Ludmila Žlábková
VELKÁ BUKOVINA

Smrtí osmadvacetiletého vedoucího skončila pondělní příprava otopu na letním dětském táboře Bokouš ve Velké Bukovině nedaleko České Skalice na Náchodsku. Na mladého muže z Hronova se zřítil porážený strom. Mladík byl na místě mrtev.

Článek

Nešťastná událost se odehrála mezi tři čtvrtě na osm a půl devátou večer. "Postižený a další tři osoby káceli v lese nad táborem strom na topení. Po přeříznutí kmenu motorovou pilou koruna stromu uvízla mezi dalšími stromy a muži se strom pokusili stáhnout za pomoci lana dolů. Při útěku po uvolnění koruny tento muž běžel jiným směrem než ostatní a vběhl přímo pod padající strom. Ten ho zasáhl do hlavy a smrtelně jej zranil," popsala událost Eva Prachařová z okresního ředitelství policie v Náchodě.

Přivolaní lékaři záchranné zdravotnické služby Jaroměř a letecké záchranné služby Hradec Králové už jen konstatovali smrt. Lékařka nařídila zdravotně bezpečnostní pitvu a vyšetřování smrtelného úrazu převzala policie.

"Tábor pokračuje dále, nic se na jeho průběhu nemění, ale samozřejmě je to pro nás neštěstí, o kterém nemohu více hovořit," řekla Právu organizátorka tábora Saša Přibylová, podle které šlo o nešťastnou náhodu.

Tábor Bokouš pořádaný pionýrským oddílem tak potrvá až do 12. srpna. Rekreují se na něm převážně děti z náchodského okresu, kteří si prostřednictvím celotáborové hry Tajemství Pána pokladu přibližují atmosféru středověku a způsob života na hradě a na královském dvoře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám