Hlavní obsah

Pád 10leté dívky z okna paneláku v Plzni zavinila matka

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Ten nejhorší možný scénář potvrdilo policejní vyšetřování okolností pádu 10leté dívky z okna bytu v pátém patře panelového domu v Těšínské ulici v Plzni z letošního února. Podle informací Práva kriminalisté případ uzavřeli s tím, že pád dcery má na svědomí její matka, která krátce nato skočila za ní.

V Plzni vypadlo z okna dítě a jeho matkaVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Zatímco holčička jako zázrakem přežila, žena na následky zranění v nemocnici zemřela. Není tak koho trestně stíhat. „Policisté proto případ odložili,“ potvrdil ve středu Právu státní zástupce, který vyšetřování tragické události dozoroval. Podrobnosti o tom, co předcházelo pádu dívky, nechtěl žalobce s ohledem na citlivost případu komentovat.

Žena, která v Plzni skočila z okna za svým dítětem, v nemocnici zemřela

Krimi

Co se tehdy v bytě odehrálo, zjistili tehdy policisté z výpovědi dívky. Její věrohodnost následně potvrdili znalci. Svědci z ulice viděli, jak dítě visí z okna a žena ho drží za ruce. „Vůbec se mu nesnažila pomoci, pokusit se ho vtáhnout zpět. Pak ho pustila,“ řekli policii.

Žena si pak stoupla do okna na parapet. „Ještě než skočila, záchranáři ji ubezpečovali, že dítě bude v pořádku. Stála v okně, byla duchem nepřítomná, dívala se před sebe do prázdna. Pak se vrhla dolů,“ uvedla v minulosti mluvčí záchranné služby Maria Svobodová.

Šlo o slušnou rodinu

Nikdo ze sousedů nedokázal vysvětlit, proč k tragédii došlo. „Je to naprosto normální a slušná rodina. Žádné hádky, pohodoví lidé. Mají dvě holčičky, o které se oba rodiče vzorně starají. Ta žena není rozhodně žádný blázen. Musel to být nějaký zkrat,” řekl muž z bytu ve stejném patře bezprostředně po tragédii.

S určitým možným motivem se Právu svěřila další ze sousedek. „Potkala jsem tu paní asi před dvěma týdny. Byla nějaká smutná. Tak jsem se jí zeptala, co se stalo. Řekla mi, že jedna z jejích dcer je nemocná, že byla měsíc v nemocnici. Když jsem chtěla vědět, co jí je, žena mlčela, sklopila oči, rozplakala se a odešla,“ popsala svědkyně poslední společné setkání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám