Hlavní obsah

Žena, která v Plzni skočila z okna za svým dítětem, v nemocnici zemřela

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Žena z Plzně, která ve středu skočila z okna v pátém patře za svým dítětem, zemřela v nemocnici na následky vážných zranění. Její desetiletá dcera, která krátce předtím z téhož okna vypadla, je mimo ohrožení života.

V Plzni vypadlo z okna dítě a jeho matkaVideo: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Smrt ženy Právu ve čtvrtek potvrdila policejní mluvčí Ivana Jelínková. „Žádné další informace sdělovat nebudeme,“ dodala mluvčí.

Tragédie zřejmě souvisí s tím, že dítě má vážné zdravotní komplikace. Co přesně se v bytě v Těšínské ulici stalo, zatím není jasné. „Policisté se zabývají přesnou příčinou a okolnostmi případu, aby mohli s jistotou říci, zda se jednalo o sebevraždu, nešťastnou náhodu, nebo úmyslný trestný čin,“ sdělila Jelínková.

V Plzni vypadlo z pátého patra dítě, matka se vrhla za ním. Sousedé mluví o nemoci

Krimi

Podle svědků dítě viselo z okna a žena ho držela za ruce. Tomu odpovídá i následný pád, dívka dopadla na nohy a hýždě. „Vypadá to, že nemá žádné vážné zranění, které by ji přímo ohrožovalo na životě. Je na pozorování na dětské jednotce intenzivní péče,“ uvedl zdroj Práva.

Obyvatelé v šoku

Mluvčí záchranky Mária Svobodová uvedla, že její kolegové se snažili se ženou při zásahu navázat kontakt. „Ještě než skočila, záchranáři ji ubezpečovali, že dítě bude v pořádku. Stála v okně, byla duchem nepřítomná, dívala se před sebe do prázdna. Pak se vrhla dolů,“ sdělila mluvčí.

Foto: Patrik Biskup, Právo

V Plzni vypadlo z pátého patra dítě a jeho matka.

Obyvatelé domu, kde k tragédii došlo, byli v šoku. Nikdo ze sousedů, se kterými hovořil reportér Práva, nedokázal vysvětlit, proč k tomu došlo. „Je to naprosto normální a slušná rodina. Žádné hádky, pohodoví lidé. Mají dvě holčičky, o které se oba rodiče vzorně starají. Ta žena není rozhodně žádný blázen. Musel to být nějaký zkrat,” řekl muž z bytu ve stejném patře.

S určitým možným motivem se Právu svěřila další ze sousedek. „Potkala jsem tu paní asi před dvěma týdny. Byla nějaká smutná. Tak jsem se jí zeptala, co se stalo. Řekla mi, že jedna z jejích dcer je nemocná, že byla měsíc v nemocnici. Když jsem chtěla vědět, co jí je, žena mlčela, sklopila oči, rozplakala se a odešla,” popsala svědkyně poslední společné setkání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám