Hlavní obsah

Pacient napadl psychiatra mačetou

Novinky, Pavel Blažek
PRAHA

Třicetiletý muž napadl ve čtvrtek psychiatra v jeho ordinaci v Krkonošské ulici v Praze 2 - Vinohradech. Lékař se musel bránit mačetě, se kterou na něj muž zaútočil. Utrpěl při tom těžká zranění hlavy a rukou.

Foto: archiv Miss Junior

Hejtman Jihomoravského kraje a předseda Asociace krajů ČR Michal Hašek a Miss Junior 2011 Jihomoravský kraj Michaela Vitulová.

Článek

Podle policistů vrthl zřejmě nepříčetný pacient do ordinace Karla Hynka, který je mj. znalcem v oboru psychiatrie, v okamžiku, kdy vyšetřoval pacientku. V ruce třímal mačetu, se kterou se začal ohánět. "Pacient ho posekal do hlavy a do rukou. Byl převezen do nemocnice," řekl mluvčí pražské záchranné služby Marek Uhlíř.

Ve vinohradské nemocnici zraněného lékaře vyšetřil na CT přístrojích neurochirurg. Je držen v umělém spánku, informoval mluvčí nemocnice Leoš Kabát. "Momentálně plastická chirurgie provádí ošetření ran na rukou, které silně krvácely," dodal.

Probíhají výslechy

Útočníka zadrželi policisté. "Byl převezen na místní oddělení. Teď probíhají výslechy svědků, takže další informace zatím nejsou k dispozici," sdělil mluvčí pražské policie Ladislav Bernášek.

Okolnosti případu vyšetřují kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám