Hlavní obsah

Pacient demoloval zařízení nemocnice v Prostějově, zranil dva strážníky

Právo, mhr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Jako smyslů zbavený si počínal v pondělí jeden z pacientů na oddělení urgentního příjmu prostějovské nemocnice. Demoloval zařízení, napadal personál a zaútočil i na dva přivolané městské strážníky, které zranil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Právo o případu informoval v úterý policejní mluvčí František Kořínek. Událost se podle něj stala po druhé hodině odpoledne.

„Pětapadesátiletý pacient demoloval vybavení, došlo i k napadení personálu. Na místo vyslaní strážníci městské policie byli mužem napadeni také. Přesto se jim za použití donucovacích prostředků podařilo aktivní odpor útočníka překonat a poté, co se jim ho podařilo svalit na zem, mu nasadili služební pouta,“ uvedl mluvčí.

Oba strážníci podle něj při zákroku utrpěli zranění a museli se podrobit lékařskému ošetření.

„Muž je pro své jednání nyní podezřelý ze spáchání přečinu násilí proti úřední osobě. Za ten mu v případě prokázání viny a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na čtyři léta,“ dodal Kořínek s tím, že případ převzali prostějovští kriminalisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám