Hlavní obsah

Otrlí záchranáři otřeseni rozsahem tragédie autobusu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ČESKÉ BUDĚJOVICE

Sobotní tragická nehoda autobusu u obce Nažidla na Českokrumlovsku, při níž přišlo o život 19 lidí, otřásla i psychikou otrlých záchranářů. Mnozí z nich se s podobnou havárií setkali vůbec poprvé a bylo pro ně těžké nedávat ve vypjaté atmosféře najevo emoce.

Foto: Magistrát města Plzně

Druhá etapa výstavby vědecko technologického parku v Plzni zahrnuje výstavbu sedmi polyfunkčních objektů.

Článek

"Rozsah neštěstí byl obrovský, s něčím takovým jsem se ještě nesetkal," řekl lékař zdravotnické záchranné služby v Českých Budějvicích Martin Kuba. Se svou sanitkou byl mezi prvními, kteří se na místo neštěstí dostavili. "Byl tam obrovský zmatek, lidé křičeli..," vzpomíná na probdělou noc Kuba. Na havárii podle něj nezapomenou ani ti nejotrlejší lékaři. Je zřejmé, že šlo o jednu z největších silničních havárií v historii ČR. Přesto se podařilo zorganizovat převoz 34 zraněných turistů v nejlepším možném čase, shodují se záchranáři a spolupráci s policií a hasiči označují za velmi dobrou.

Na místě přišlo o život 17 lidí, další dva zemřeli po převozu do nemocnice. Záchranáři, kteří se sjeli ze všech okolních stanovišť, odvezli více než třicet zraněných nejprve do nemocnice v Českém Krumlově a ty nejtěžší případy do českobudějovické nemocnice. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám