Hlavní obsah

Otravu na dětském táboře u Chříče prošetřuje policie jako trestný čin

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Jako trestný čin ublížení na zdraví z nedbalosti prošetřuje policie čtvrteční hromadnou otravu dětí na dětském táboře v Chříči na Plzeňsku. Padesát dětí a pět dospělých odtud odvezli záchranáři do nemocnic kvůli zdravotním problémům, u kterých se otrava projevila zvracením a průjmem.

Na táboře v Chříči se přiotrávily děti Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

„Prověřujeme všechny okolnosti. Spolupracujeme s pracovníky hygieny, kteří by se měli vyjádřit k příčině nákazy. Ta bude důležitá pro další směr vyšetřování,“ uvedla v pátek krajská policejní mluvčí Martina Korandová. Policie u každého prověřovaného případu musí stanovit právní kvalifikaci, kterou následně potvrdí nebo vyvrátí.

Padesát dětí na táboře v Chříči se přiotrávilo, odvezli je do nemocnice

Krimi

Podle mluvčí krajské záchranky Marie Svobodové nikdo nebyl ohrožen na životě. „Šestadvacet dětí bylo převezeno do pražských nemocnic a 24 dětí do nemocnic v Plzni. Tam byli transportováni i dospělí,“ upřesnila Svobodová.

Z 30 lidí, které sanitky večer do fakultní nemocnice přivezly na dětskou a infekční kliniku, lékaři většinu po ošetření propustili. V nemocnici zůstaly čtyři děti a dospělý, všichni budou v pátek postupně propuštěni.

Podle ředitele krajské hygienické stanice Michala Bartoše ještě v pátek hygienici doodebírali v areálu tábora vzorky. „Jsou tam vlastně dva subjekty. Vlastní chatkový tábor a potom objekt restaurace, kde se děti stravovaly. Některé rozbory mohou trvat i několik dní, než se mikroorganismy vykultivují," dodal Bartoš

Podle majitele areálu tábora byla nakažena třetina dětí. „Vůbec nevíme, co žaludeční problémy způsobilo. Zbylé děti si odvezli rodiče. Čekáme na pokyny hygieniků,“ dodal majitel areálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám