Hlavní obsah

Padesát dětí na táboře v Chříči se přiotrávilo, odvezli je do nemocnice

Aktualizováno

Na dětském táboře v Chříči na Plzeňsku zasahovali ve čtvrtek večer záchranáři. Desítky dětí se tam přiotrávily - možná po konzumaci jídla, ale vyloučené nejsou ani jiné možnosti.

Na táboře v Chříči se přiotrávily děti Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

Podle mluvčí krajské záchranky Márii Svobodové mělo zdravotní problémy zhruba šedesát dětí. Záchranáři později tento počet upravili, podle nich se přiotrávilo padesát dětí a pět dospělých. Žádné z dětí nebylo ohroženo na životě. 26 dětí bylo převezeno do pražských nemocnic a 24 dětí do nemocnic v Plzni. Tam byli transportováni i dospělí.

Otrava se projevovala hlavně zvracením a průjmem. Na místo vyrazily sanitky i evakuační autobus hasičů.

Celkem bylo na místě 160 dětí.

Převoz dětí z tábora v Chříči do nemocnice Na BulovceVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

„Vypadá to na intoxikaci z jídla. Na místo jede šest našich pracovníků. Musíme provést epidemiologické šetření a odebrat vzorky," uvedl večer šéf krajské hygieny Michal Bartoš. Později upřesnil, že ve hře jsou kromě jídla i další možnosti, kupříkladu voda nebo něco jiného.

Jihočeský tábor skončil kvůli dítěti s covidem

Koronavirus

Majitel areálu se ohradil proti tomu, že by se děti měly přiotrávit jídlem a poukázal na to, že na rozbor hygieniků se teprve čeká.

Bartoš uvedl, že hygienici dětem dělali výtěry. Výsledky testů, které by měly určit příčinu problémů, prý budou známé nejdříve v pátek kolem oběda.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám