Hlavní obsah

Otec se bojí, že jeho dceru drží matka v jeskyni

Právo, sts

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražští kriminalisté už 14 dní bezúspěšně pátrají po dvanáctileté Karolíně Marhounové. O pomoc se na policii obrátil 24. října její zoufalý otec, který se obává, že ji unesla matka. Dokonce by ji podle něj mohla držet někde v jeskyni. Současný přítel matky totiž žil v rámci jakéhosi náboženského vnuknutí několik let v jeskyních na Kokořínsku a prohlašoval se za duchovního guru a potomka králů.

Foto: Policie ČR

Hledaná dívka

Článek

Karolína ještě před prázdninami navštěvovala základní školu Chvaletická v Praze 9.

Podle policie je ale vše trochu jinak.

„Otec viděl dívku naposledy 22. června, když byla na škole v přírodě v Jizerských horách. Odtamtud ji odvezla matka. V tu chvíli ovšem jednala naprosto oprávněně. Až nyní, když otec obdržel rozhodnutí soudu o svěření do péče, se tím, že mu ji nepředala, dopustila maření výkonu úředního rozhodnutí,“ objasnila mluvčí pražské policie Jana Rösslerová s tím, že informace z obav o tom, že by se dívka z donucení zdržovala někde v jeskyni, se objevily na sociální síti Facebook.

Podle policie tak počítá i s variantou, že matka prostě využila prázdnin, přehlásila dívku do jiné školy a nového soudního rozhodnutí si není vědoma. „Nelze říci, že by byla dívenka ohrožena na životě. Takto se někdy bohužel vyostří spory mezi rodiči. Ale samozřejmě po ní pátráme nejen na území Prahy a prosíme veřejnost o pomoc,“ dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám