Hlavní obsah

Otce a dvě děti na přechodu zranil důchodce bez lékařské prohlídky

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Povinnou lékařskou prohlídku neměl sedmdesátiletý důchodce, který v pondělí v podvečer v Brně na přechodu srazil tři lidi a poté od nehody ujel. Řidič, kterému devětatřicetiletý otec egyptské národnosti se dvěma dětmi ve věku čtyři a sedm let přecházel zleva, trojici zcela přehlédl. Otec je s těžkým zraněním v nemocnici, děti vyvázly s lehkými zraněními.

Foto: Policie ČR

Přechod, kde došlo k nehodě

Článek

„Při pátrání po viníkovi nám velmi pomohla média, i když je pravda, že podle útržkovitých informací o poznávací značce a typu vozidla jsme auto už měli mezi vytipovanými vozy, byl to stříbrný fiat bravo,“ uvedl k nehodě šéf brněnské dopravky Roman Póč.

Řidič se k incidentu doznal. Poškozené auto měl ještě doma, jeho opravu měl však už objednanou v servisu. Na svou poněkud nepřesvědčivou obhajobu uvedl, že po kolizi zastavil asi 50 metrů za přechodem, kde se nehoda stala, ale když viděl, že už se nad zraněnými sklánějí lidé a nikdo ho neoslovil, tak se zase vrátil k autu a odjel. Nyní mu hrozí až čtyři roky vězení.

Naprosto stejná nehoda, sražení dospělého a dvou dětí na přechodu, se stala i v úterý v podvečer v ulici Veveří. Tam ovšem řidič (68) na místě kolize zůstal.

Počet nehod s chodci se v Brně v porovnání se stejným obdobím loňska od začátku roku zvýšil. Letos se takových nehod stalo 14, vloni to bylo 10. Zraněno bylo 20 chodců, sedm z nich těžce. Jednou z příčin je podle dopravních policistů skutečnost, že během letošní mírné zimy jezdí i řidiči, kteří by jinak auto nechali odstavené.

„Špatné světelné podmínky v zimě jsou však stále stejné, a to může být jeden z důvodů nárůstu těchto nehod,“ dodal Póč.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám