Hlavní obsah

Ostravská judistka si přepadení i svou statečnost vymyslela

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

OSTRAVA

Desítka ostravských kriminalistů deset dnů prověřovala závažný trestný čin loupeže. Případ byl zajímavý jak způsobem spáchání, tak skutečností rázné sebeobrany poškozené, která se měla díky dřívějšímu judistickému výcviku ubránit tak, že útočník sotva odešel z místa. Policisté ale bohužel zjistili, že si žena historku vymyslela.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Z údajné oběti se stala podezřelá.

Článek

Policisté věnovali desítky hodin prověřování události, při které měla být žena přepadena a ubránila se díky předchozímu judistickému výcviku. Ze záznamů pořízených kamerami ovšem nakonec vyplynulo, že se událost vůbec nestala.

“Žena svým fiktivním oznámením měla chtít přinutit policisty k přítomnosti v ulici, kde bydlí. Měla mít obavy z nebezpečné situace ve svém bydlišti, kde má docházet k trestné činnosti. Lze ale řici, že situace v lokalitě je srovnatelná s ostatními sousedními ostravskými částmi,” řekla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Policisté prověřující vymyšlený trestný čin se v té době nemohli věnovat skutečným trestným činům. “Z oběti se tak stala podezřelá z přestupku křivého vysvětlení. Hrozí jí sankce uložení pokuty do výše 50 000 korun,” doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám