Hlavní obsah

Osobní auto v Karlových Varech vezlo sedm nepřipoutaných dětí do školky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Sedm dětí našli v pondělí při kontrole osobního auta strážníci v Karlových Varech. V podstatě žádné dítě nebylo podle strážníků zajištěno v sedačce a bezpečnostním pásem. Podobná situace byla také u druhého kontrolovaného auta. Přestupky nyní bude řešit správní orgán.

Foto: MP Karlovy Vary

Sedm dětí jelo v pětimístném autě.

Článek

Hlídka zastavila podezřele vyhlížející auto v Doubí a nestačila se divit, když začala počítat pasažéry. „Vedle řidičky na místě spolujezdce seděly tři malé děti bez jakéhokoli zajištění. Na zadních sedačkách pak strážníci objevili další čtyři nezajištěné děti,“ uvedl ve středu velitel městské policie Marcel Vlasák.

To však nebylo všechno. Za osobním autem jel ještě transit, kde byla situace dost podobná. „V přední části seděly dvě děti v sedačkách, ale vzadu se nacházely čtyři malé děti bez sedaček a pásů,“ konstatoval Vlasák.

Podle něj řidiči uvedli, že svážejí děti do školky do Doubí, protože pro jejich rodiče tam platí zákaz vjezdu. „Své chování budou muset nyní vysvětlit správnímu orgánu, jelikož na místě jsme to neřešili,“ uzavřel velitel strážníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám