Hlavní obsah

Osmdesát pohádek o penězích. Mladice postupně vylákaly na seniorce přes milion korun

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Z podvodu obvinili kriminalisté z Karlových Varů dvě 24leté ženy. Podle vyšetřovatelů loni vymámily na 75leté seniorce postupně 1,3 milionu korun. Vymýšlely různé důvody, kvůli kterým jim měla žena pomoci s financemi.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Mladé ženy tahaly ze seniorky peníze loni od července do prosince, policisté hovoří o zhruba osmdesáti případech, kdy se dvojice na seniorku obracela s různými legendami.

„Před poškozenou ženou vystupovaly pod fiktivními jmény a například jí tvrdily, že potřebují půjčit peníze na nákup věcí a potřeb pro nezletilé dítě jedné z nich,“ uvedla mluvčí policie Zuzana Týřová. Mezi dalšími důvody bylo třeba zajištění chodu domácnosti nebo oprava vozidla.

Dívky ženě tvrdily, že peníze postupně vrátí, poškozená ale neviděla ani korunu. Seniorka se postupně začala dožadovat vrácení peněz, načež dvojice vymyslela záložní plán s novou postavou smyšleného příběhu, kdy jedna z žen oslovila seniorku telefonicky coby úřednice banky.

„Jedna z obviněných se měla vydávat za pracovnici a ředitelku banky, přičemž měla poškozenou ženu přesvědčovat k vydání dalších finančních částek v řádu desetitisíců korun údajně potřebných pro administrativní vyřízení úvěru obviněným ženám, kterým by ony mohly splatit poškozené veškeré své dluhy vůči ní,“ dodala Týřová.

Podle mluvčí nebyl mezi obviněnými a seniorkou žádný vztah, mladé ženy si oběť údajně vytipovaly náhodou. Když dvojice zjistila, že má žena peníze a je ochotná, nabrala jejich akce na obrátkách.

Obviněným hrozí až osmileté vězení za způsobenou škodu, která je podle policie značného rozsahu.

Reklama

Výběr článků

Načítám