Hlavní obsah

Taxikář odmítl vézt peníze, seniorce zachránil úspory

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Celoživotní úspory zachránil starší ženě ve Zlíně obezřetný taxikář, který měl její peníze odvézt údajnému příbuznému. Jak po taxikářově oznámení zjistili policisté, šlo v případu o rafinovaný pokus o podvod.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Zlínští kriminalisté řeší od středečního odpoledne další případ podvodníka, který se pod smyšlenou legendou pokusil od starší ženy vylákat finanční hotovost,“ informovala mluvčí zlínského krajského policejního ředitelství Lucie Javoříková.

Seniorce do jejího bytu zavolal neznámý muž. Vydával se za jejího bratrance a požádal ženu o půjčení devadesáti tisíc korun.

„Žena volajícímu uvěřila a slíbila, že mu peníze nachystá. Muž se se seniorkou domluvil, že k ní domů pošle taxikáře, který mu přichystané peníze přiveze. S čímž seniorka opět souhlasila,“ uvedla Javoříková.

Taxikář zavolal policii

Neznámý volající objednal na adresu seniorky taxislužbu a domluvil se s taxikářem na převozu dokladů. Po příjezdu k seniorce však taxikář zjistil, že se nejedná o převoz dokladů, ale velké finanční hotovosti.

„Z tohoto důvodu převoz odmítl a případ ihned oznámil na tísňovou linku 158. Tím zachránil seniorce celoživotní úspory,“ řekla mluvčí.

Jednání neznámého volajícího šetří policisté jako podezření z trestného činu podvod ve stadiu pokusu, za což pachateli hrozí trest odnětí svobody až na dva roky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám