Hlavní obsah

Oslava se na Kolínsku změnila v hromadnou rvačku, jeden host byl prohozen oknem

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kolín
Aktualizováno

Pět lidí bylo zraněno při rvačce, která se v sobotu večer strhla v restauraci v Chotuticích na Kolínsku. Na místě muselo zasahovat několik policejních hlídek a několik posádek záchranné služby.

BEZ KOMENTÁŘE: Po rvačce v hospodě na Kolínsku skončilo šest lidí v nemocnicíchVideo: Novinky

 
Článek

V restauraci v centru Chotutic probíhala oslava narozenin. Mezi účastníky oslavy a jinou skupinkou hostů došlo k hromadné rvačce. Při té byl podle svědků prohozen jeden z účastníků šarvátky oknem ven na ulici. Na policii bylo prvotně přijato oznámení o cíleném útoku na hosty restaurace, ten se však později nepotvrdil.

"Můžeme potvrdit, že došlo k incidentu, při kterém bylo zraněno několik osob. V současné době se případu intenzivně věnují kriminalisté," řekl Novinkám na místě policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

Ke rvačce přijelo celkem pět posádek záchranné služby, které odvezly do nemocnice pět lidí. „Nejvážnější byl zraněn muž, který utrpěl těžký otřes mozku a zhmožděniny hrudníku. Byl převezen po ošetření do pražské vinohradské nemocnice,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Petra Effenbergerová.

„Další čtyři měli středně těžké zranění jako řezné rány, úraz páteře nebo u nich bylo podezření na otřes mozku a nitrolebeční krvácení. Ti byli po poskytnutí přednemocniční péče převezeni do nymburské a kolínské nemocnice,“ doplnila Effenbergerová.

Podle původních informací měla na místo dorazit skupina lidí, která napadla hosty restaurace. Jak však záhy policisté zjistili, všichni aktéři rvačky byli v hospodě již před samotným činem a popíjeli tam.

"Operační středisko na místo vyslalo hlídky z okolních obvodních oddělení a také prvosledovou hlídku z Kolína," sdělil reportérovi Novinek jeden z vyšetřovatelů.

Kriminalisté již případ vyšetřují pro podezření z trestných činů výtržnictví a ublížení na zdraví. Zároveň však nevylučují, že by mohl být případ překvalifikován na pokus o těžké ublížení na zdraví.

Reklama

Výběr článků

Načítám