Hlavní obsah

Opuštěná Míša byla v přímém ohrožení života

Právo, tim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Dvouapůlletá holčička, kterou matka nechala dva dny samotnou doma, byla v přímém ohrožení života. Trpí totiž epilepsií. V uzavřeném pražském bytě se tak při případném záchvatu mohla udusit. Uvedla to v neděli televize Nova.

Článek

Míša je nadále na dětském oddělení motolské nemocnice, podle Novy hodně spí a odpočívá. "Holčička trpí epileptickými záchvaty. Je v péči specialistů, kteří dělají všechno možné pro to, aby na ty kruté chvíle zapomněla," uvedla mluvčí nemocnice Eva Jurinová.

Dny, které Míša v bytě sama prožila, mohly být její poslední. Nejenže neměla k dispozici jídlo a pití, ale nedostávalo se jí ani potřebných léků, které by měla pravidelně brát. Mohla si ale také způsobit smrtelné zranění náhodným pádem.

Matce nyní hrozí stíhání za opuštění dítěte. Je také možné, že jí Míša bude odebrána. Dítě může skončit v kojeneckém ústavu nebo např. u příbuzných.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám