Hlavní obsah

Opilý stařík útočil opakovaně s nožem na mladšího muže

Novinky, Petra Konečná
Přerov

Tragické následky mohla mít potyčka, která se odehrála v pondělí večer na chodbě přerovské ubytovny. Silně opilý 74letý agresor nejprve bodl kuchyňským nožem jiného 56letého muže do hlavy za levé ucho. Pachateli však jeden útok nestačil. Jen co se napadený muž vrátil z po ošetření z nemocnice, pokusil se na něj udeřit znovu.

Článek

Alkoholem posilněný 74letý muž v pondělních večerních hodinách ze zatím nezjištěného důvodu zezadu napadl kuchyňským 13 centimetrů dlouhým nožem jiného spolubydlícího. Celému incidentu údajně předcházela slovní šarvátka. Důchodce měl druhému muži vulgárně nadávat.

Svým atakem napadenému způsobil naštěstí jen drobnou ranku o velikosti 0,5 centimetru, která nevyžadovala delší hospitalizaci.

Muž byl proto jen jednorázově ošetřen a poté poslán zpět na ubytovnu. Avšak tam se opět setkal s útočníkem. Ten se znovu pokusil svou oběť bodnout tentokrát však do hrudníku. Vzhledem k jeho opilosti, vysokému věku a nízkým fyzickým předpokladům jej však napadený zpacifikoval.

Policisté agresora zadrželi  a umístili do protialkoholní záchytné stanice k vystřízlivění. Muž čelí obvinění z těžkého ublížení na zdraví ve stádiu pokusu. V případě usvědčení mu hrozí odnětí svobody až na osm let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám