Hlavní obsah

Opilý řidič v Přerově havaroval, pak po sobě uklidil a snažil se z místa ujet

Právo, mhr

Zamést stopy a pak rychle mizet bude to nejlepší, co mohu udělat, pomyslel si zřejmě devatenáctiletý mladík, když v sobotu odpoledne pod vlivem alkoholu havaroval v Přerově. Uklidil vozovku, ale ujet se mu už nepodařilo, všimli si jej městští strážníci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K nehodě došlo na mostě Míru. Mladý řidič jel se škodovkou od Velké Dlážky směrem na ulici Palackého. „Zřejmě však po projetí křižovatky Velká Dlážka - nábřeží Rudolfa Lukaštíka - nábřeží Dr. Edvarda Beneše - Palackého nezvládl řízení vozidla, vjel s ním na chodník a narazil do kovového zábradlí mostu,“ řekla Právu v neděli policejní mluvčí Irena Urbánková.

Z vozidla podle ní mladík následně vystoupil, posbíral střepy, dal je do auta a hodlal z místa ujet. „Jeho nevšední chování však neuniklo projíždějícím strážníkům městské policie. U řidiče provedli dechovou zkoušku, při níž mu naměřili 1,25 promile alkoholu,“ uvedla mluvčí.

Na místo se pak dostavili policisté, kteří si nehodu převzali. „Mladý muž se po poučení podrobil lékařskému vyšetření, spojenému s odběrem biologického materiálu v nemocnici. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu,“ dodala Urbánková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám