Hlavní obsah

Opilý řidič prchal policistům, honička skončila až v poli

Novinky, lsi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Opilého šestadvacetiletého řidiče vozu Renault Mégane pronásledovala v noci na neděli policejní hlídka v pražských Letňanech. Cizinec odmítal zastavit a před policisty ujížděl i po polích. V pondělí o tom informovala pražská policejní mluvčí Jana Rösslerová.

BEZ KOMENTÁŘE: Cizinec ujížděl policistům i po políchVideo: Policie ČR

 
Článek

Hlídka chtěla renault zastavit ve Veselské ulici, jeho řidič však nerespektoval výzvy k zastavení a ujížděl směrem na Kbely.

„Během asi dvacetiminutového pronásledování několika policejními vozy řidič nerespektoval přednosti v jízdě, světelné signály a dopravní značení. Dokonce sjel do pole, kde se mu podařilo způsobit defekt na pneumatice,“ uvedla mluvčí s tím, že ani to ho nezastavilo.

Automobil zastavil v Cukrovarské ulici a muž se rozběhl do pole. „Policisté prchajícího řidiče vzápětí dopadli a poté převezli na služebnu,“ popsala Rösslerová.

Při dechové zkoušce se ukázalo, že muž měl více než dvě promile alkoholu v krvi. „Za řízení pod vlivem alkoholu hrozí šestadvacetiletému cizinci až roční pobyt za mřížemi, peněžitý trest a zákaz řízení,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám