Hlavní obsah

Opilý řidič narazil do stromu, spolujezdec nepřežil

Právo, Denisa Telaříková
Opava
Aktualizováno

Tragická nehoda se stala v noci ze soboty na neděli v Píšti na Opavsku. Třiatřicetiletý řidič nezvládl zatáčku a narazil do stromu. Jeho spolujezdec na místě zemřel, další žena v autě utrpěla velmi vážná zranění. Řidič vyvázl s lehkým zraněním, ale policie zjistila, že má v krvi 2,5 promile alkoholu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Auto skončilo po nehodě na Opavsku v troskách.

Článek

„Řidič jel v renaultu směrem od polských hranic na Píšť po silnici 2. třídy, když nezvládl levotočivou zatáčku a autem vyjel mimo vozovku vpravo a narazil do stromu,“ popisovala nehodu opavská policejní mluvčí Dagmar Schindlerová. Dodala, že řidič se následně podrobil dechové zkoušce, která prokázala alkohol v krvi ve výši 2,5 promile.

„Bohužel jen řidič byl ve voze v době havárie připoutaný. Jeho devětačtyřicetiletý spolujezdec, sedící vedle něj, bohužel při nehodě zahynul, další žena ročník narození 1977 z Nového Jičína jedoucí v autě má vážná poranění,“ upřesnila mluvčí.

„Řidič měl lehce zraněnou ruku a byl převezen na chirurgii Fakultní nemocnice Ostrava. Tam jsme také převezli ženu s vážným poraněním zad a páteře.

Muž, který seděl vedle řidiče, byl ve vozidle zaklíněný. Po jeho vyproštění lékař zjistil, že již nejeví známky života,“ shrnul mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám