Hlavní obsah

Opilý policista se doma postřelil

Právo, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Opilý policista si v Karlových Varech ve svém bytě v sobotu v noci prostřelil pistolí nohu. K výstřelu došlo náhodně při neodborné manipulaci se zbraní. Případ šetří Inspekce ministra vnitra a dozoruje plzeňské státní zastupitelství.

Foto: Alex Švamberk, Novinky
Článek

"Inspekce tento případ šetří, ale do konce vyšetřování nebude podávat žádné bližší informace," uvedla mluvčí ministerstva vnitra Hana Malá. "Inspekce prošetřuje okolnosti poranění policisty," potvrdila Antonie Zelená z plzeňského státního zastupitelství, podle které není v případu nikdo trestně stíhán.

Jak ke zranění policisty došlo, je zatím záhadou. K výstřelku totiž došlo u něj doma, v bytě v Karlových Varech. Inspekci bude zřejmě hlavně zajímat, proč si policista s pistolí doma v sobotu v noci hrál. Navíc tak nešťastně, že vystřelila a kulka poranila jeho nohu.

Zbraň byla legální

Státní zástupkyně zatím potvrdila, že policista nebyl v době výstřelu ve službě. "K poranění policisty nedošlo ve služebních prostorách," vysvětlovala Zelená. "Navíc došlo k výstřelu v době osobního volna policisty," doplnila s tím, že nic proto nesvědčí o spáchání trestného činu.

"Spíše se bude jednat o přestupek a hrozí tu zřejmě jen kázeňský trest," uvedla Zelená, podle které k výstřelu došlo při neopatrném zacházení se střelnou zbraní v místě bydliště policisty.

"Policista měl zbraň v legálním držení," dodala Zelená na otázku Práva, zda se jednalo o služební zbraň policisty. "Cizí zavinění bylo vyloučeno," doplnila státní zástupkyně, podle které policista nesloužil na západě Čech.

Podle dobře informovaných zdrojů Práva sloužil policista v Praze. "V době výstřelu byl policista v podnapilém stavu," potvrdil Právu jeho informační zdroj. "To je jeho soukromá věc, když k výstřelu došlo v osobním volnu legálně drženou zbraní. To se stane i v lepších rodinách, jak se říká," uzavřela Zelená.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám