Hlavní obsah

Opilý Němec chtěl v kempu zabít mladého Čecha

Právo, mip

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Velké drama si prožili o víkendu návštěvníci autokempu Kristýna v Hrádku nad Nisou na Liberecku. Čtyřiačtyřicetiletý Němec v neděli kolem 01.00 bezdůvodně zaútočil nožem na sedmadvacetiletého muže z Hrádku nad Nisou. Navzdory vážným poraněním je napadený mimo ohrožení života.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Policisté zveřejnili informace o napadení až v úterý, útočníka už mezitím obvinili z pokusu o vraždu.

„Občan Spolkové republiky Německo napadl naprosto bezdůvodně, bez jakéhokoliv předešlého kontaktu nebo útoku, ať už verbálního či fyzického, ostrým předmětem 27letého muže z Hrádku nad Nisou. Způsobil mu rozsáhlá poranění v horní polovině těla,“ popsala policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Policistům se podařilo cizince do třiceti minut po napadení zadržet. Při orientační dechové zkoušce nadýchal bezmála tři promile. Případem se zabývají krajští kriminalisté. Ti už německého útočníka obvinili z pokusu o vraždu. Soud ho vzal do vazby.

„Vyšetřování události je na počátku, kriminalista bude nyní vyslýchat důležité svědky události a zjišťovat motiv jednání, který je v případě uznání viny před soudem ohrožen trestní sazbou 10 až 18 let odnětí svobody,“ doplnila Suchánková s tím, že policisté už také kontaktovali zastupitelské úřady v SRN.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám