Hlavní obsah

Opilý muž zavinil na motorce s malými dětmi nehodu. Nikdo z nich neměl helmu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jičín

Policie obvinila 42letého muže, který podle ní v létě zavinil nehodu motorek na Jičínsku. Nejenže jel opilý a byl bez helmy, ale vezl také dvě děti, rovněž bez helmy. Hrozí mu až pět let vězení.

Foto: Policie ČR

Jedna z havarovaných motorek

Článek

Z vyšetřování policie vyplynulo, že 42letý muž se jel v polovině července projet po silnici v Robousích a vzal s sebou dvě malé děti. V obci se pak začal otáčet, aniž dal signál, přičemž za ním jel další motorkář.

V Ostravě havaroval motorkář. Při nehodě přišel o nohu

Krimi

„16letý řidič druhého motocyklu ve snaze zabránit střetu strhl řízení vlevo, dostal smyk a z motorky i se spolujezdkyní spadl na zem. Díky jeho včasné reakci nedošlo ke střetu obou motocyklů. Otáčející motorkář z místa nehody odjel, aniž poskytl havarovaným první pomoc,“ informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

Mladík a jeho o rok starší spolujezdkyně utrpěli zranění a museli být ošetřeni. Obviněný motorkář se následně vrátil na místo nehody a dechová zkouška ukázala 0,5 promile. Uvedl, že měl vypít dvě piva.

Policie dále zjistila, že muž jel na motorce, která neměla platnou STK, dále neměl nasazenu helmu a vezl dvě nezletilé děti, které také neměly helmu.

V neděli zemřeli dva motorkáři, jeden na Berounsku, druhý v Jeseníkách

Krimi

„Vyšetřovatel obvinil 42letého muže z Jičínska z trestného činu ublížení na zdraví z nedbalosti a neposkytnutí pomoci řidičem dopravního prostředku. Pokud bude obviněnému muži prokázána vina, může být odsouzen až na 5 let do vězení,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám