Hlavní obsah

Opilý muž střílel v bytě, musela nastoupit zásahovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Střelba se ve čtvrtek večer ozývala z jednoho bytu v Kubelíkově ulici v Havířově. Situaci museli zklidnit až policisté ze zásahové jednotky, kteří vnikli do bytu a zajistili podnapilého osmatřicetiletého muže. Ke zranění před zásahem ani po něm nedošlo.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Krátce před dvaadvacátou hodinou byli policisté přivoláni k bytu, ze kterého se ozývala střelba. Tu slyšeli po svém příjezdu také policisté,“ popsala karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková. Další minuty už byly jako z akčního filmu. Na výzvy policistů nikdo nereagoval a policejní hlídka si proto vyžádala posily. „Policisté zajistili bezprostřední okolí místa a přivolali zásahovou jednotku,“ uvedla Viačková.

Policisté netušili, kolik je v bytě lidí a zda není ohrožen něčí život. Rozhodli se proto okamžitě zasáhnout. „Ve vhodném okamžiku vnikli do bytu a zajistili muže, který byl pod vlivem alkoholu. Podezřelý byl proto převezen na protialkoholní záchytnou stanici, v dechu mu bylo naměřeno 2,1 promile alkoholu,“ přiblížila Viačková.

V bytě, jak se později ukázalo, nikdo další nebyl. Proč muž střílel, policisté zatím nevědí, čekají, až vystřízliví, a budou ho moci vyslechnout. Obvinění z přečinu nedovoleného ozbrojování si muž vyslechne v pátek. Z jaké zbraně opilec střílel policie nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám