Hlavní obsah

Opilý muž na Plzeňsku napadl sousedku. Myslel, že ji zabil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Borovno

Policisté v neděli zatkli silně opilého a agresivního 35letého muže, který v Borovně na jižním Plzeňsku napadl sousedku. Žena skončila v nemocnici. Útočník ji chtěl údajně uškrtit.

Foto: Klára Mrázová, Právo

Policie na místě činu

Článek

Drama se odehrálo před 18. hodinou. „Syn nejdříve popíjel doma piva, po nějaké době odešel k sousedce, kde v pití pokračoval. Nepohodli se a poprali. On se pak vrátil, vzal telefon a zavolal na sebe policisty, že ji zabil,“ uvedl pachatelův otec. Podle informací z místa se agresor zřejmě pokusil ženu uškrtit.

Do Borovna okamžitě vyjížděli záchranáři. „Na akutní příjem plzeňské fakultní nemocnice jsme převezli 57letou ženu po napadení. Pacientka byla při vědomí,“ sdělila za krajskou záchranku Mária Svobodová.

Opilý násilník kopl cestující na eskalátorech v metru

Krimi

Ještě kolem 18.30 se před domem pohybovali policisté, kteří se snažili silně opilého pachatele odvézt. „Syn měl přes dvě a půl promile,“ dodal jeho otec.

Informaci o události posléze potvrdila i policejní mluvčí Hana Kroftová. „Krajští kriminalisté se od nedělních večerních hodin zabývají případem násilného charakteru, kdy muž zaútočil na ženu. Podezřelý byl na místě zadržen. Dechová zkouška na přítomnost alkoholu a test na omamné a psychotropní látky byly pozitivní,“ řekla Kroftová s tím, že přesnou kvalifikaci činu upřesní kriminalisté později.

Podle sousedů nejde o bezproblémovou rodinu. Útočník bývá často opilý a působí v obci rozruch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám