Hlavní obsah

Opilý motorkář ujížděl strážníkům, vezl dvě dívky

– PLZEŇ
Novinky, pno

Až zákrok strážníků městské policie v Horní Bříze na Plzeňsku v noci na neděli zastavil řidiče motorky, který od místní diskotéky vezl na svém stroji dvě dívky. Mužům zákona se přitom pokusil ujet. Věděl asi proč, dechová zkouška ukázala, že před jízdou pil alkohol.

Článek

Policisté si mladého motorkáře všimli v neděli ve tři hodiny ráno. Na motorce seděli tři lidé, strážníci proto chtěli motorku zastavit. Řidič ale nereagoval a sjel ze silnice na polní cestu. Tam ale jízdu nezvládl, vjel do lesa a zastavil. Strážníci ho vyzvali, aby zhasl motor.

"Řidič na to reagoval ke svým spolujezdkyním slovy: ,Slezte vy krávy, já jim ujedu'. Motocyklista začal přidávat plyn a pokoušel se odjet,“ popsal situaci strážník z městské policie v Horní Bříze.

Jeden strážník na to chytil motorkáře za ruku. Ten ztratil rovnováhu a i s motorkou spadl na zem, při čemž se lehce poranil. „U osmnáctiletého řidiče dechová zkouška ukázala 1,59 promile alkoholu. Přivolaní policisté muže převezli na odběr krve a protialkoholní záchytnou stanici,“ doplnil strážník.

Reklama

Výběr článků

Načítám