Hlavní obsah

Opilý motorkář ujížděl strážníkům i policistům, nakonec ho zachraňovali z Vltavy

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražské strážníky a policisty v noci na úterý zaměstnával opilý motorkář, kterého pronásledovala hlídka strážníků, a následně ho předala Policii ČR. Policisté řidiči zakázali jízdu, ten si ale z jejich slov nic nedělal a sotva opustil služebnu, sedl na motorku a ujel. Z Vltavy, kam nakonec skočil, ho musel vytáhnout policejní poříční oddíl.

BEZ KOMENTÁŘE: Honička motorkáře s policií v centru PrahyVideo: MP Praha, Policie ČR

 
Článek

Byly dvě hodiny ráno, když si hlídka městských strážníků všimla v ulici Dukelských hrdinů řidiče motocyklu, který vjel do zákazu vjezdu. Na pokyn k zastavení nereagoval a začal ujíždět nočními ulicemi Prahy.

„Během pronásledování projel na červenou a v jednu chvíli málem naboural, ale manévr ustál a pokračoval v jízdě i přes další červený signál na křižovatce. Poté vjel do jednosměrné Kaprovy ulice. Tam proti němu ale vyjela další hlídka strážníků. Muž proto zajel mezi zaparkovaná vozidla a snažil se strážníkům ujet po chodníku,“ popsala pronásledování mluvčí strážníků Jana Přikrylová.

Při jízdě po chodníku ale ztratil rovnováhu a strážníci ho zadrželi. Sedmadvacetiletý řidič na jejich stanici několikrát odmítl dechovou zkoušku, přestože byl podle policistů znatelně pod vlivem alkoholu. Policisté mu proto zakázali další jízdu a zadrželi mu řidičský průkaz. Z jejich slov si ale nic nedělal, sedl na motorku a od služebny odjel s hlídkou policie v zádech.

Chtěl uplavat, ale došly mu síly

„Jeho ujíždění ukončila až dopravní nehoda na Masarykově nábřeží, kde zřejmě přehlédl brzdící policejní auto a naboural do jeho kufru. I tak se ale stále nechtěl vzdát, a proto přeskočil zábradlí a skočil do Vltavy. Tam se snažil policistům uplavat, ale zanedlouho mu došly síly a začal se topit,“ vylíčil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan.

Tonoucího motorkáře zachránili policisté na motorovém člunu. Všechny jeho přestupky včetně dopravních nehod muži zákona zadokumentovali a předali do správního řízení. Muži hrozí až 50tisícová pokuta. V minulosti se již řidič dopustil jízdy pod vlivem návykových látek.

Reklama

Výběr článků

Načítám