Hlavní obsah

Opilý mladý řidič usnul v Plzni za volantem, zničil čtyři auta

Právo, ib

Do drsné reality se probudil osmadvacetiletý řidič, který usnul, když projížděl plzeňskou Zborovskou ulicí. V důsledku opileckého mikrospánku zničil čtyři zaparkovaná auta a napáchal škodu za téměř čtvrt miliónu korun. Na druhou stranu ale měl štěstí v neštěstí.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Ačkoli situace vypadala velmi děsivě, řidič utrpěl jen lehká zranění, se kterými byl převezen do plzeňské nemocnice. Nikdo jiný nebyl zraněn,“ sdělila policejní mluvčí Hana Štefflová. Nehoda se stala už v pátek nad ránem, policie o ní však informovala až v úterý.

Seat Leon s klimbajícím šoférem nejdříve narazil do užitkového vozu Mercedes Benz zaparkovaného při pravém okraji vozovky. „Dodávku náraz vymrštil na před ní stojící VW Passat, který byl vlivem střetu doslova katapultován na vůz Škoda Felicia parkující před passatem,“ popsala karambol Štefflová.

Drama vyvrcholilo, když začal hořet seat viníka nehody. Mladík se včas dostal ven, má však zaděláno na pořádný problém. „Za volant usedl ve stavu těžké opilosti. Během opakovaně provedené orientační dechové zkoušky nadýchal 2,4 promile,“ upozornila Štefflová a dodala: „Navíc vůz, který řídil, neměl na komunikacích co dělat. Má totiž už tři měsíce propadlou technickou kontrolu.“

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám