Hlavní obsah

Opilý mladík v Ostravě hodil kámen na trolejbus, trefil cestujícího

Právo, den
Ostrava

Cesta trolejbusem Slezskou Ostravou ve čtvrtek 5. července kolem čtvrté hodiny ranní nedopadla dobře pro pětatřicetiletého muže. Dostal totiž kamenem do obličeje od dvacetiletého mladíka, který měl v krvi zhruba dvě promile alkoholu. Ostravská policie ho stíhá za výtržnictví, poškození cizí věci a ublížení na zdraví.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Hlídka policistů původně vyjela k prověření jiného oznámení, když zaregistrovala neobvykle stojící trolejbus ve Slezské Ostravě, ze kterého vyběhl řidič. Ten policistům sdělil, že jeden z cestujících se nejprve ve voze choval nestandardně, pak z něj vystoupil a následně hodil na jedoucí trolejbus kámen. Ten rozbil dvě okna a zasáhl jednoho z cestujících do obličeje,“ popisovala událost ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Zraněného muže nejprve ošetřovala další osádka trolejbusu, následně pak lékař. „Cestující utrpěl tržné poranění v obličeji a doba jeho léčení není dosud specifikována. Není vyloučeno, že přesáhne sedm dnů,“ upřesnila Holčáková s tím, že škoda na majetku byla předběžně vyčíslena na 6000 korun.

Policistům se výtržníka podařilo po několika stech metrech dostihnout. Nereagoval však ani na jejich výzvy, ani na to, že budou použity donucovací prostředky. „Muž se snažil před policisty ukrýt i tak, že si lehl do křoví. Ti ho nakonec našli a zadrželi. Orientační dechová zkouška vykázala hodnotu zhruba dvě promile alkoholu. Výslech proto bylo možno provést až poté, co zadržený nebyl ovlivněn alkoholem,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám