Hlavní obsah

Opilý mladík bez řidičáku v Olomouci narazil do stromu, auto mu shořelo

Olomouc

Pod vlivem alkoholu usedl v neděli večer za volant osobního auta Dacia Logan v Olomouci 22letý muž, který není ani držitelem řidičského oprávnění. Havaroval, narazil do stromu, auto následně poničil požár. Mladík z nehody vyvázl bez zranění.

Foto: Policie ČR

Vážná nehoda v Olomouci

Článek

Právo o případu v pondělí informovala policejní mluvčí Petra Vaňharová. K nehodě podle ní došlo po 20. hodině na ulici Václava III.

„Podle prvotních informací měl 22letý řidič vyjet přes protisměrnou část vozovky mimo komunikaci, kde narazil do stromu, a krátce nato automobil vzplál,“ uvedla mluvčí.

Nepřipoutaný řidič na Domažlicku nepřežil po smyku náraz do stromu

Krimi

Na místě zasahovali hasiči. Ke zranění osob nedošlo a hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na zhruba 50 000 korun. „Řidič se mimo jiné podrobil dechové zkoušce, při které nadýchal 1,8 promile alkoholu. Navíc policisté zjistili, že mladík není držitelem řidičského oprávnění,“ konstatovala Vaňharová.

Foto: Policie ČR

Vážná nehoda v Olomouci

Dopravní nehodu podle ní policisté prověřují pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám