Hlavní obsah

Opilý jsem nejel, říká řidič autobusu, kterému naměřili 4,7 promile

Karlovy Vary
Aktualizováno

Řidič autobusu, který v úterý vezl cestující na Ašsku, odmítá, že by řídil opilý. Policisté mu naměřili 4,7 promile alkoholu. Muž v TV Nova řekl, že jel střízlivý a dal si panáka rumu v garážích až po službě, kde ho také policisté našli. Navíc chce podat žalobu na muže, který po něm převzal řízení.

Článek

„Dělal hysterické scény, že tam má děcka, bafl mě a vyhodil mě pryč,“ řekl o Vojtěchu Balogovi, který má řidičský průkaz na autobus a cestující dovezl do cíle.

Balogovi ale hrozí stíhání kvůli jiné věci. Žalobu by na něj mohla podat firma Autobusy Karlovy Vary za zneužití cizí věci. Pravděpodobně to ale neudělá.

„Neuvažujeme v tuto chvíli o tom, že bychom muže žalovali. Ale ještě budeme mít jednání s právníkem,“ řekl ČTK ředitel Autobusů KV Zdeněk Suchan.

Jeho slova potvrdila i mluvčí chebské policie Martina Hrušková. „Posuzují i tuto možnost. Ale i z toho pohledu, jestli muž nejednal v krajní nouzi,“ řekla Hrušková.

Podle zákona jednání v krajní nouzi není trestné, i kdyby splňovalo znaky trestného činu.

Devětatřicetiletý Vojtěch Balog, který se volantu chopil, už by podle svých slov takto nejednal. „Prý mne mohou stíhat pro zneužití cizí věci, už bych to neudělal,“ řekl Balog Právu.

Foto: Martin Polák, Právo

Vojtěch Balog popisuje, jak probíhala cesta s opilým řidičem.

Řidič dostal z firmy Autobusy Karlovy Vary výpověď. Televizi řekl, že už řídit nebude, protože ztratil důvěru v lidi.

Na výtku svědků, že nejel rovně a kličkoval řekl, že se vyhýbal výmolům.

V autobusu v úterý jelo asi dvacet lidí. Opilému řidiči přivolaní policisté naměřili 4,7 promile alkoholu. Ani druhý den ráno nebyl kvůli stále přítomnému alkoholu schopen výslechu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám