Hlavní obsah

Opilý a zfetovaný řidič se s kradeným vozem řítil po dálnici D11 až 200 km/h

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednačtyřicetiletý řidič polské národnosti se v pondělí vysokou rychlostí řítil po dálnici D11 směrem k Hradci Králové. Auto s německou poznávací značkou bylo kradené, řidič navíc za volant usedl opilý a pod vlivem drog. V úterý o tom informoval mluvčí policie Jan Čížkovský.

Foto: Policie ČR

Řidič se kradeným mercedesem řítil po D11 vysokou rychlostí, až 200 km/h.

Článek

„Jízda vozidla s německou poznávací značkou byla natolik zběsilá, že se do akce zapojilo hned několik policejních hlídek. V tu dobu už bylo podle registrační značky vozu jasné, že vůz byl před několika hodinami odcizen v Německu,“ uvedl mluvčí.

Auto pronásledovaly dálniční policejní hlídky, kterým se podařilo na výpadovce na Jaroměř řidiče zastavit.

„Řidiče policisté vyzvali, aby vystoupil z vozidla, ten však nereagoval, policisté museli použít hmaty a chvaty sebeobrany, a dokonce policejní pouta,“ řekl mluvčí.

Při opakované dechové zkoušce policisté řidiči naměřili 1,41 a 1,30 promile alkoholu, pozitivní byl také test na drogy. Spolu s řidičem v autě cestoval pětadvacetiletý muž, oba byli polské národnosti. Policisté je umístili do cely předběžného zadržení.

„Řidiči po prokázání viny hrozí až pětiletý trest odnětí svobody. V dané věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu podílnictví a přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Policie, která mužům zřejmě překazila převoz lupu, vrátí vozidlo po nezbytných procesních úkonech zpět majiteli,“ dodal mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám