Hlavní obsah

Opilý 19letý řidič poničil na pár metrech pět aut

Novinky, pno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

DĚČÍN

Poškozených pět osobních aut a škoda za tisíce korun. Takové jsou následky jen několikametrové úterní jízdy devatenáctiletého řidiče v Děčíně. Zadržet se ho podařilo hlídce městské policie.

Článek

Na podezřelého řidiče, který byl viditelně pod vlivem alkoholu a usedal do svého vozidla v Zámecké ulici, upozornil jeden z kolemjdoucích občanů. Uvedl, že mladík se snažil rozjet a přitom naboural do jiného zaparkovaného vozu. Z místa se pak snažil ujet, odnesla to ale další auta v ulici.

„Strážníkům se řidiče podařilo zadržet a předat jej policii,“ uvedl ředitel děčínské městské policie Marcel Horák. Dodal, že provedená dechová zkouška ukázala 1,15 promile alkoholu v dechu.

Primátor: nejde o udavačství

„Musím zdůraznit, že řidiče se podařilo zadržet jen díky včasnému upozornění kolemjdoucího občana. Jsem rád, že lidé vyslyšeli naši výzvu k tomu, aby na takové řidiče rychle upozornili,“ řekl ředitel.

Dodal, že stále pokračuje intenzivní kontrolní akce zaměřená na motoristy pod vlivem alkoholu. Městská policie má vytipovaná místa, která pravidelně monitoruje. Děčínský primátor Vladislav Raška připomněl, že spolupráce občanů je v tomto směru nezbytná.

„Znovu musím opakovat, že v žádném případě nejde o udavačství. Opilý řidič je nebezpečím pro všechny. Upozornění na jeho nebezpečné chování je tak jen příspěvkem k větší bezpečnosti na silnicích,“ dodal primátor.

Reklama

Výběr článků

Načítám