Hlavní obsah

Opilec na Náchodsku havaroval, když mu chtěli pomoci, vytáhl na svědky revolver

Právo,

Osmatřicetiletý cizinec, který pobývá na Náchodsku, může strávit až tři roky ve vězení. Ve čtvrtek časně ráno sedl za volant svého vozu Škoda Octavia i přesto, že měl přes dvě promile alkoholu. Havaroval a pak vytáhl střelnou zbraň na lidi, kteří mu chtěli pomoci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž vyjel ještě za tmy. Jenže se neudržel na silnici a po několika kilometrech jízdy po silnici z Horních Rybníků na Dolní Radechovou skončil v příkopě. Vzápětí u něj zastavil řidič dalšího vozu s nabídkou pomoci, dočkal se však nemilého překvapení. Muž vrávoravě vylezl od volantu a snažil se jej odehnat mácháním ruky, v níž držel pistoli,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová

Podle ní svědek ale neváhal a s pomocí dalšího řidiče ho zpacifikoval, pistoli mu odebrali a linkou 158 přivolali policii.

Přivolaní policisté mu naměřili 2,37 promile v dechu. Zjistili také, že zbraní byl revolver Flobert Court ráže 6 mm, který nepodléhá povinnosti mít zbrojní průkaz. „Cizinec se bude samozřejmě zodpovídat jak z jízdy v opilosti, tak z manipulace se zbraní pod vlivem alkoholu. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám