Hlavní obsah

Opilec na Náchodsku havaroval, když mu chtěli pomoci, vytáhl na svědky revolver

Právo,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osmatřicetiletý cizinec, který pobývá na Náchodsku, může strávit až tři roky ve vězení. Ve čtvrtek časně ráno sedl za volant svého vozu Škoda Octavia i přesto, že měl přes dvě promile alkoholu. Havaroval a pak vytáhl střelnou zbraň na lidi, kteří mu chtěli pomoci.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Muž vyjel ještě za tmy. Jenže se neudržel na silnici a po několika kilometrech jízdy po silnici z Horních Rybníků na Dolní Radechovou skončil v příkopě. Vzápětí u něj zastavil řidič dalšího vozu s nabídkou pomoci, dočkal se však nemilého překvapení. Muž vrávoravě vylezl od volantu a snažil se jej odehnat mácháním ruky, v níž držel pistoli,“ uvedla policejní mluvčí Eva Prachařová

Podle ní svědek ale neváhal a s pomocí dalšího řidiče ho zpacifikoval, pistoli mu odebrali a linkou 158 přivolali policii.

Přivolaní policisté mu naměřili 2,37 promile v dechu. Zjistili také, že zbraní byl revolver Flobert Court ráže 6 mm, který nepodléhá povinnosti mít zbrojní průkaz. „Cizinec se bude samozřejmě zodpovídat jak z jízdy v opilosti, tak z manipulace se zbraní pod vlivem alkoholu. Hrozí mu až tříletý trest odnětí svobody,“ dodala Prachařová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám