Hlavní obsah

Opilá řidička smetla motorkáře, spolujezdkyně utrpěla vážná zranění

Právo, Miloslav Hradil
Šumperk

Alkohol hrál zřejmě hlavní roli při dopravní nehodě, která se stala v sobotu po dvaadvacáté hodině na silnici mezi Hanušovicemi a obcí Raškov na Šumpersku. Opilá řidička auta tu vjela do protisměru a narazila do motocyklu. Motorkář i jeho spolujezdkyně skončili v nemocnici.

Foto: Policie ČR

Motorkář jel se spolujezdkyní na motocyklu Honda Dominátor.

Článek

Policie o případu informovala v pondělí. „Sedmatřicetiletá řidička z Bludova jela s vozidlem VW Passat ve směru od obce Raškov, přejela do protisměru, kde se střetla s projíždějícím motocyklem Honda Dominátor, který řídil 36letý muž z Hanušovic. Po nárazu řidič motocyklu a jeho spolujezdkyně upadli na zem. Řidička passatu z místa nehody ujela a zastavila až 300 metrů od kolize,“ řekl Právu krajský policejní mluvčí v Olomouci Josef Bednařík.

Při nehodě podle něj utrpěl řidič motocyklu lehké zranění a jeho spolujezdkyně těžké. Muž byl ošetřen v nemocnici v Šumperku a žena byla převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci.

Foto: Policie ČR

Opilá řidička zastavila až 300 metrů od nehody.

„U řidičky passatu provedli policisté dechovou zkoušku, která byla pozitivní s výsledkem 2, 28 promile alkoholu. Žena je podezřelá z trestného činu ohrožení pod vlivem alkoholu a byl jí zadržen řidičský průkaz,“ uvedl mluvčí.

U řidiče motocyklu byla rovněž provedena dechová zkouška, která byla pozitivní s výsledkem 0,19 promile alkoholu v dechu. „Při opakované dechové zkoušce byl výsledek negativní. Řidič uvedl, že před jízdou vypil pouze tři nealkoholická piva. Celková škoda na vozidlech a oblečení činí 70 000 korun,“ dodal Bednařík.

Reklama

Výběr článků

Načítám