Hlavní obsah

Opilá řidička se v Praze lepila na auto s policistou, skončila v poutech na zemi

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Silně opilou ženu za volantem Škody Superb pronásledovali pražští policisté. Řidička se nejdřív lepila u Palackého náměstí na auto před sebou, v něm ale seděl policista v civilu s rodinou. Pokusy o zastavení řidičky byly marné, žena jela dál a ohrožovala účastníky provozu, nakonec měla v zádech několik hlídek. Zadržení zachytila policejní kamera, žena po něm nadýchala přes dvě promile.

Zadržení opilé řidičky v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Policista se vracel v neděli s rodinou z centra města domů a na úrovni Palackého náměstí si se ženou všimli černého superbu, jak se jim tlačil na zadní část auta.

„Ve Vyšehradském tunelu dokonce jel v protisměru a v nepřehledném úseku je tento vůz ve vysoké rychlosti předjel. Na křižovatce ulic Podolská a Podolské nábřeží v Praze 4 superb nedobrzdil a naboural do vozu stojícího na červenou,” informovala o případu mluvčí policie Violeta Siřišťová.

Kriminalista s řidičkou z nabouraného auta vystoupili a v superbu našli ženu, ze které byl podle mluvčí silně cítit alkohol. Kriminalista se řidičce prokázal a žádal, aby tam zůstala, ta šlápla na plyn, až před ní museli lidé uskočit.

Opilá řidička kličkovala Prahou přes obrubníky, další skákala od volantu

Krimi

Začalo pronásledování, do kterého se zapojilo několik hlídek. „Řidička stihla projet ulicí Jeremenkova, Budějovická, Náměstí Hrdinů až do Podolské ulice,” upřesnila mluvčí s tím, že jí policie zahradila cestu služebním vozidlem.

Pak se ještě snažila zařadit rychlostní stupeň, opilost jí to ale podle mluvčí nedovolila. „Jelikož odmítala opustit vůz a držela se pevně volantu, museli ji policisté z auta vytáhnout za pomoci donucovacích prostředků a zpacifikovat,” uvedla Siřišťová.

Žena bez řidičáku vjela v Ostravě do protisměru. Vezla dvě děti

Krimi

Následující test na alkohol ukázal 2,6 promile. Třicetiletou ženu policie vyšetřuje kvůli podezření z ohrožení pod vlivem návykové látky, za což by jí hrozilo až roční vězení. Kriminalisté ale nevyloučili, že v rámci prověřování dojde k rozšíření obvinění o trestný čin obecné ohrožení.

„Policisté prosí všechny občany, kteří byli ohroženi jízdou této řidičky, aby se přihlásili na linku 158. Jejich svědectví je pro nás velmi důležité,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám