Hlavní obsah

Odborář Dušek strávil večer v policejní cele

Právo, pb
PRAHA

Šéf železničních odborů Jaromír Dušek strávil čtvrteční večer v cele předběžného zadržení na oddělení pražské policie v Benediktské ulici v Praze 1. Měl se provinit tím, že porušil řád na hlídaném parkovišti před ministerstvem dopravy a dostal se do konfliktu se soukromou ochrankou.

Foto: BIC
Článek

"Jsem v cele bez udání důvodů. Podám trestní oznámení," řekl Právu v osm hodin večer prostřednictvím mobilu z policejní cely Dušek. Uvedl, že ochranka řidičce jeho Octavie kombi bránila ve vjezdu na parkoviště, přestože se prokázal potřebnými doklady a povoleními.

"Zvedl jsem závoru s tím, že spěchám., aby moje řidička mohla s mým služebním autem vjet na parkoviště. Když jsem pak vyšel před budovu ministerstva, tak mě policie velmi nevybíravým způsobem slovně napadla. Nadávkami "nakopnem tě a šlápneme ti do toho auta" a podobně," řekl o incidentu Dušek. Uvedl, že ke konfliktu došlo okolo šesté hodiny večer.

Policisté verzi šéfa železničních odborů nepotvrdili. "Sepisování protokolů potrvá do noci. V pátek budou informovat o věci pražští tiskoví mluvčí," odpověděl na dotaz Práva službu konající policista na místním oddělení v Benediktské ulici v Praze 1. Uvedl pouze, že Dušek v okamžiku incidentu na parkovišti a na místním oddělení nebyl pod vlivem alkoholu.

Reklama

Výběr článků

Načítám