Hlavní obsah

Od televizoru vyhořel celý byt

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HORNÍ BŘÍZA

Dramatické chvíle prožila v neděli dopoledne dvaatřicetiletá majitelka bytu v pátém patře sedmipodlažního domu v Horní Bříze na Plzeňsku. V obývacím pokoji začal hořet televizor, požár se následně rychle rozšířil po celém bytě.

Článek

Žena, která v té chvíli vařila v kuchyni, se snažila nejprve sama a pak i za pomoci sousedů plameny zlikvidovat. To ale bylo nad jejich síly. V bytě byla ještě její šestiletá dcera, která se schovala pod peřinu. Tu se podařilo včas z bytu dostat, její těhotná matka skončila v nemocnici přiotrávená hořícími zplodinami.

"Nic jsme netušili, až když někdo začal bušit na dveře. Byla to paní z vedlejšího bytu a křičela, abychom ji šli pomoci, že jí hoří byt.  Když jsme tam vletěli, byl všude hrozný čoud. Nedalo se pořádně dýchat. Přítel vzal deku a snažil se plameny udusit. Už to nešlo dál.  Tak jsme vzali tu malou holčičku k sobě a čekali na příjezd hasičů," řekla Právu na místě  Anna Syková, která bydlí na stejném, podlaží. Podle ní hasiči přijeli do několika minut.

"Požár se rozšířil do všech místností včetně kuchyně. Hasičům se ho podařilo brzy dostat pod kontrolu a následně lokalizovat , takže nebylo nutné evakuovat nájemníky z dalších bytů.  Škoda je vyčíslena na půl miliónu korun. Shořelo veškeré vybavení," uvedl mluvčí krajských hasičů František Vaško.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám