Hlavní obsah

Od Štěrboholské radiály zmizel kilometr kabelů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policistům se podařilo najít pachatele krádeže tisíce metrů kabelů, které v minulých týdnech zmizely z okolí Štěrboholské radiály v Praze. Minulý týden policisté zadrželi dvojici, která je přivedla na stopu pachatelů, oznámil v sobotu policejní mluvčí Jan Daněk.

Foto: Milan Malíček, Právo

Článek

Tisíc metrů kabelů veřejného osvětlení a elektronického zabezpečení zmizelo od počátku léta, škoda přesáhla 200 000 korun.

Zadržená dvojice podle mluvčího založila v kukuřičném poli nedaleko Štěrboholské radiály oheň, kterým se snažila opálit izolaci kabelů, aby je následně mohla prodat ve sběrných surovinách. Šlo o část kabelu, který byl ukraden před několika dny z radiály, uvedl Daněk.

Policisté jednadvacetiletého muže a dvacetiletou ženu obvinili z podílnictví, protože věděli, že kabel pochází z trestné činnosti. Zároveň dvojice kriminalisty přivedla na stopu pachatelům, kteří krádež v minulém týdnu provedli, dodal mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám