Hlavní obsah

Obžalovaný z napadení lékaře se skrývá v Itálii

Novinky, lek, Právo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Jeden z dvojice mužů, kteří podle obžaloby v dubnu v Praze brutálně napadli lékaře záchranky, se zřejmě skrývá před spravedlností v Itálii. Tomáš Půta se ve čtvrtek bez omluvy nedostavil k jednání u Obvodního soudu pro Prahu 5. Soudce Václav Kašík proto musel líčení po několika minutách odročit a hodlá na Půtu vydat zatykač.

Foto: Leona Brázdilová

Zpestřením Festivalu ukrajinské kultury bude večerní vatra.

Článek

Půtův obhájce dnes sdělil, že jeho klient je v zahraničí. Přestože mu před několika dny telefonicky slíbil, že se k dnešnímu líčení dostaví, neučinil tak.

K zahájení procesu tak přišel pouze Václav Chmelenský. Státní zástupce oba muže viní z pokusu o způsobení těžké újmy na zdraví, za což jim soud může uložit až osmileté vězení.

Oba útočníci byli opilí

Do konfliktu se zákonem se obžalovaní dostali v dubnu, kdy havarovali s mazdou v Radotínské ulici ve Velké Chuchli, kde řidič nezvládl poblíž chuchelského závodiště řízení, narazil do sloupu veřejného osvětlení a poté do stromu.

Dva z tříčlenné osádky vozu pak brutálně napadli záchranáře, kteří je přijeli ošetřit. Lékaře zkopali, řidiči a dalšímu záchranáři způsobili pohmožděniny břicha. Devětatřicetiletý lékař měl rozbitou hlavu, otřes mozku a pohmožděniny po celém těle. Opilí útočníci bili lékaře tak dlouho, až upadl na zem, poté ho ještě kopali do obličeje. Následně ztloukli i lékařova řidiče, který se mu snažil pomoci. Nakonec zaútočili i na třetího záchranáře.

Násilníky se snažili zklidnit hasiči, kteří na místo nehody přijeli, ale jeden z útočníků napadl i je. Po několika minutách se je zdravotníkům a hasičům podařilo povalit na zem a do příjezdu policie spoutat.

Reklama

Související články

Opilci zkopali posádku záchranky

Trojice opilých mužů, která nabourala v pondělí ve Velké Chuchli v Praze, bezdůvodně napadla posádku sanitky i hasiče, kteří jim přijeli na pomoc. Nejhůře...

Výběr článků

Načítám