Hlavní obsah

Obviněný z bruntálské vraždy se chtěl zabít

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRUNTÁL

Nezaměstnaný 49letý řidič z povolání Josef Kekelák, kterého kriminalisté stíhají kvůli brutální vraždě stejně staré bruntálské čerpadlářky ze 4. března, chtěl spáchat sebevraždu. Alespoň to napsal v dopise na rozloučenou, který měli k dispozici policisté ve chvíli, kdy kvůli podezřelému zorganizovali pátrací akci.

Foto: Ilona Salajková
Článek

Až do jeho úterního zadržení tedy kriminalisté nevěděli, zda Kekelák, který matku tří dětí ubodal několika desítkami ran kvůli dvaceti tisícům korun, stále žije. Nakonec byl zatčen živ a zdráv poblíž města a od čtvrtka je ve vazbě.

Existenci dopisu na rozloučenou potvrdil policista obeznámený s vyšetřováním případu. Oficiální zdroje však o jeho textu nechtějí hovořit. Je ale zřejmé, že Kekelák papíru žádnou zmínku o čerpadlářce nesvěřil. Ke zločinu se podle policie přiznal až po svém zatčení pod tíhou důkazů.

"Dopis, ve kterém by se doznal k vraždě, nalezen nebyl," konstatovala šalamounsky policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Samotnou existenci dopisu však nepopřela a odmítla ji komentovat.

Klíčové byly biologické stopy

Jednou z otázek, kterou se vyšetřovatelé musejí zabývat, je i to, zda Kekelák myslel své hrozby vážně a pak dostal ze smrti strach, nebo šlo z jeho strany o snahu zkomplikovat objasnění případu. O tom, že klec kolem něj se uzavírá, ale musel vzhledem k zájmu kriminalistů o svou osobu tušit.

K objasnění případu první ze dvou šokujících bruntálských vražd podle policie velkou měrou přispělo porovnání biologických vzorků velkého množství podezřelých osob se stopami na vražedné zbrani a na dalších věcech, které rozrušený pachatel pohodil nedaleko místa činu.

Vražednou zbraň hledali ve sněhu

Jak Právu potvrdila matka zavražděné čerpadlářky, za samotným nalezením vražedné zbraně i s pouzdrem a posléze i ukradené prázdné peněženky stojí kromě policejní intuice také lopotná práce velkého množství silných mužů.

"Desítky policistů několik hodin přehazovaly lopatami sníh v širokém okolí. Hodně se ti kluci nadřeli, ale nakonec našli, co hledali. Nůž byl jen kousek od budovy, pouzdro a peněženka o několik stovek metrů dále," řekla Právu matka zavražděné, která je ráda, že policie tento týden učinila velký pokrok ve vyšetřování, ale jak tvrdí, dceru jí už nikdo nevrátí.

Soud na rozvedeného řidiče z povolání, který dosud neměl se zákonem problémy, uvalil vazbu. Vzhledem k nalezenému dopisu na rozloučenou není vyloučeno, že se bude muset ve své cele podrobit zpřísněnému režimu.

Reklama

Související témata:

Související články

V Bruntále našli další ubodanou ženu

Zavražděnou mladou ženu našla v úterý ráno manželka majitele bruntálského baru Fenix. Barmanka ležela na zemi v podniku ubodaná. Provozovatel zatím neví,...

Vrah čerpadlářky stále uniká

Policie dosud nedopadla brutálního vraha, který před dvěma týdny údajně více než třiceti ranami ubodal 49letou čerpadlářku na odlehlé benzínové pumpě na Žlutém...

Výběr článků

Načítám