Hlavní obsah

Objednal si zbraň, za kterou nechtěl platit. Na pošťáka u Aše zaútočil sekerou

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ten den zaskakoval za nemocného kolegu. Jeden z balíčků měl 22letý pošťák dodat i na adresu v Mokřinách u Aše. Zásilku si přišel k autu vyzvednout jeho spolužák. Ten místo placení za dobírku vytáhl sekeru a na doručovatele zaútočil. Pak napadl i pošťákovu přítelkyni, která seděla v poštovním voze. Oba skončili s těžkými zraněními v nemocnici.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Případ z loňského prosince nyní míří k soudu. Za pokus odvojnásobnou vraždu hrozí 21letému Patriku W. výjimečný trest.

Podle státního zástupce útok obviněný cíleně směroval na obličej a hlavu. „S ohledem na použitou zbraň a razanci útoku si musel být vědom toho, že dvojici může zabít. Že měl v úmyslu se jich zbavit, je zřejmé i z průběhu napadení. Doručovatele mlátil sekerou opakovaně i poté, co již měl balík ve své moci a muž ležel nehybně na zemi. Následně zaútočil na ženu, ačkoliv mu nijak nebránila v útěku se získaným balíkem,“ stojí v obžalobě.

Mladík, který napadl pošťáka sekerou, je ve vazbě

Krimi

„Poškození si počínali duchapřítomně a některé údery částečně vykryli rukou. Včas se jim také podařilo přivolat pomoc,“ upozornil státní zástupce. Přesto jim útočník způsobil velmi vážná poranění. Oba měli hluboké sečné rány v obličeji a na hlavě.

Objednal zbraň

Podle spisu si Patrik W. objednal přes internet revolver Smith & Wesson a nechal si ho doručit na smyšlené jméno a adresu. Za dobírku měl zaplatit 35 tisíc korun. „S doručovatelem jsem si domluvil místo, kde si zásilku převezmu. Chtěl jsem někde blízko lesa, abych mohl s balíkem utéct. Neměl jsem v úmyslu ho zaplatit, a tak jsem si vzal pod bundu sekeru, kterou jsem chtěl použít na zastrašení pošťáka, aby mi balík vydal bez zaplacení,“ řekl obviněný.

Muž se sekerou uloupil na Kladensku linkový autobus

Krimi

Jenže strategii musel změnit. V doručovateli totiž poznal svého spolužáka ze střední školy a dostal strach, že by ho tak mohl identifikovat. „Tak jsem ho při předání balíku sekl sekerou do hlavy,“ přiznal mladík, který nemá s ohledem na disociální poruchu osobnosti vybudované zábrany proti agresi a jeho náprava je podle znalců téměř vyloučena.

„Už když přicházel k autu, věděl jsem, kdo to je. Řekl mi, že jde vyzvednout balík pro kamaráda. Sáhl jsem pro něj do auta, a když jsem se otočil, abych mu ho podal, byl napřažený se sekerou a praštil mě do hlavy,“ vybavoval si napadený.

Pod vlivem drogy

Po první ráně ztratil na chvilku vědomí. „Probral jsem se v příkopu. Stál nade mnou a chtěl mě znovu praštit. Vykryl jsem úder rukou a pak jsem se snažil dostat k nejbližšímu baráku, kde jsem zvonil a bouchal na dveře,“ popisoval pošťák.

Když mu otevřela majitelka domu, popsal jí, co se stalo. „Nejprve jsem slyšela zvenku nějaký křik. Pak se ozvalo bouchání na dveře. Za nimi stál pošťák, držel si rukama hlavu a byl celý od krve. Říkal, že ho napadl muž se sekerou a ať zavolám pomoc. Dále se zmínil, že v autě je ještě jeho přítelkyně,“ líčila svědkyně.

Osmnáctiletá dívka z poštovního vozu se snažila útok na partnera zastavit. „Viděla jsem, jak k autu přichází nějaký muž a na partnera mává. Nijak jsem tomu nevěnovala pozornost. Odepisovala jsem sestře na zprávu, když jsem si všimla, že přítel leží v příkopu a nad ním stojí muž, který se ho připravuje udeřit sekyrou. Vystoupila jsem z vozu a okřikla ho. On se ke mně rozeběhl, srazil mě na zem, a když se napřahoval k prvnímu úderu, kopla jsem ho do břicha,“ vypověděla. Rozbor útočníkovy krve ukázal, že byl pod vlivem marihuany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám