Hlavní obsah

O Vánocích se šířily padělky

Novinky, Stanislav Dvořák

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠUMPERK/OLOMOUC/ZLATÉ HORY

Severomoravská policie řešila o vánočních svátcích nebývalé množství případů souvisejících s padělanými penězi. Většinou šlo o bankovky v hodnotě pět set korun a jednou dokonce o pětitisícovku. Padělky se objevily na Šumpersku, Novojičínsku a Olomoucku.

Foto: zoo Děčín

Párek rysů ostrovidů

Článek

Přímo na Štědrý den oznámil policii občan ze Zlatých Hor, že neznámému muži prodal motorovou pilu za 2 500 Kč a ten mu zaplatil dvěma padělky tisícovek. To však údajně zjistil až ve chvíli, kdy chtěl bankovkou sám platit. Policisté peníze zajistili a podrobí je expertíze.

Další případ se odehrál na Šumpersku. Muže, který měl u sebe doma falešnou tisícovku a pětistovku, začali policisté vyšetřovat kvůli podezření z padělání a pozměňování peněz.

"Nejhodnotější" padělek se objevil v novinovém stánku v Novém Jičíně. "Šlo o pětitisícovku, kterou majitel stánku předal Komerční bance," uvedla policejní mluvčí Dagmar Bednarčíková. Ani to ale nebyl poslední případ, několik dalších bankovek se podle Bednarčíkové našlo v obchodech v Horce nad Moravou a v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám