Hlavní obsah

O smrt ženy po včelím bodnutí se zajímá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Karlovarská policie začala vyšetřovat smrt ženy, která zemřela na následky bodnutí včelou. Z ublížení na zdraví podezřívá rychlou záchrannou službu, která pro ženu přijela bez lékaře, čímž se zpozdila lékařská pomoc.

Foto: Dana Ehlová
Článek

ČTK to dnes řekla mluvčí karlovarské policie Eva Plíhalová.

Sedmačtyřicetiletou ženu včela bodla do šíje 31. července v karlovarské prodejně potravin. Žena věděla, že je silně alergická na včelí jed a nechala zavolat sanitku. Při převozu do nemocnice se její zdravotní stav zhoršil. Na pomoc přijel jiným vozem lékař z Ostrova na Karlovarsku a poskytl jí první pomoc.

Poté byla žena přepravena na anesteziologicko-resuscitační oddělení karlovarské nemocnice. Zde o dva týdny později zemřela na otok mozku.

Trestní oznámení podali zřejmě pozůstalí

"Pravděpodobně příbuzní ženy podali trestní oznámení, že jí nebyla okamžitě poskytnuta lékařská pomoc," uvedla mluvčí.

Policie podle ní mimo jiné šetří to, kdo zavolal sanitku, a zda poskytl dostatečné informace k tomu, aby záchranná služba správně vyhodnotila situaci.

"Míra zavinění konkrétní osoby je předmětem dalšího šetření," uvedla.

Záchranka se brání

Ředitel záchranné služby Ivo Tukinský je přesvědčen, že jeho lidé nepochybili a postupovali podle vyhlášky. Sanitka bez lékaře přijela na místo proto, že lékař byl u jiného případu. Záchranáři si proto vyžádali sanitku s lékařem z nejbližší lokality, tedy z Ostrova. Tento postup záchranářů dokládají záznamy z telefonátů a hovorů z vysílaček, které má k dispozici odbor zdravotnictví na krajském úřadě, řekl ČTK Tukinský.

Reklama

Související témata:

Související články

Žena včelí bodnutí nepřežila

Sedmačtyřicetiletá žena, která musela být po včelím bodnutí na konci července hospitalizovaná v karlovarské nemocnici, v noci na středu zemřela. Na jednotce...

Výběr článků

Načítám