Hlavní obsah

Žena včelí bodnutí nepřežila

Novinky, Rudolf Voleman

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

KARLOVY VARY

Sedmačtyřicetiletá žena, která musela být po včelím bodnutí na konci července hospitalizovaná v karlovarské nemocnici, v noci na středu zemřela. Na jednotce intenzivní péče o svůj život bojovala třináct dní. Osudnou se jí stala alergie na včelí bodnutí, po kterém u ní došlo k otoku mozku.

Foto: BHC Most

SarColor Cup Meziboří

Článek

 "Žena po bodnutí včelou utrpěla v důsledku alergické reakce otok mozku. S tím lze jen stěží něco dělat," uvedla k nešťastné události mluvčí nemocnice Zdeňka Marková.

Ženu 31. července před obchodním domem ve městské čtvrti Stará Role bodla včela do šíje. "Reakce na včelí bodnutí a její jed byla u této ženy velmi silná," sdělila mluvčí Marková. Zdravotní stav pacientky byl od počátku kritický. Žena o své alergii na včelí bodnutí věděla, takže ještě před upadnutím do bezvědomí stačila požádat o přivolání sanitky.

Alergie na včelí nebo vosí bodnutí je poměrně častá. "Denně k nám přichází na interní oddělení několik pacientů s bodnutím hmyzu, ale reakce nejsou naštěstí tak silné, jako u zmiňované ženy," pokračovala Marková, podle které se alergie může objevit u zdravého člověka i během života. "Když vás v mládí píchla včela a nic se nedělo, tak to neznamená, že nemáte alergii v dospělosti," varovala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám