Hlavní obsah

O řidiče autobusu, který měl urážet Ukrajinku, se zajímá policie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O řidiče autobusu ČSAD Střední Čechy, který měl urážet a šikanovat ukrajinskou uprchlici, se v pátek začala zajímat policie. Na Novinky, které na případ upozornily, se kvůli tomu obrátila s prosbou o součinnost.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

O případ se zajímá Odbor extremismu a terorismu Krajského ředitelství kriminální policie Praha.

„Na základě informací z médií kriminalisté z extremistického odboru zjišťují podrobnosti k případu, a zdali došlo k nějakému trestnému činu,“ potvrdil Novinkám mluvčí policie Richard Hrdina.

„Takovou spodinu já nepovezu.“ Ukrajinská uprchlice si v Praze vyslechla urážky od řidiče autobusu

Válka na Ukrajině

Jak Novinky informovaly, incident se odehrál 28. března okolo 17:40, kdy se v pražských Kobylisích mladá Ukrajinka Darja T. pokusila nastoupit do příměstského autobusu směr Zdiby. Řidič ji měl mimo jiné urážet slovy: „Takovou špínu já nepovezu. Vrať se chcípnout na Ukrajinu, ty spodino.”

V zastávce, kde žena chtěla vystoupit, navíc muž nezastavil a místo toho ženu počastoval další snůškou urážek. „Zastavím, až budu chtít,“ měl prohlásit a jet dále. Po celou, asi patnáctiminutovou cestu ji prý soustavně častoval vulgaritami, jako například, aby nešířila „své nechutné geny po Evropě“.

Reklama

Výběr článků

Načítám