Hlavní obsah

O konopí se staral izolován od světa, v pěstírně měl i koupelnu

Právo, Aleš Fuksa
Kroměříž

O více než 1600 rostlin konopí pečoval podle policistů třicetiletý muž v opuštěné zemědělské usedlosti u Jankovic na Kroměřížsku. Z objektu takřka nevycházel; se zásobou jídla na několik týdnů byl zavřený za pevnými kovovými vraty.

Policejní zátah na pěstírnu marihuany v JankovicíchVideo: Policie ČR

 
Článek

Do pěstírny, kde byla i improvizovaná ložnice a koupelna, policisté vtrhli koncem června. Zahradníkovi a dalším třem mužům ve věku 40, 40 a 39 let tak překazili obchod za 12 miliónů korun.

"Kriminalisté krajského ředitelství ve spolupráci s kolegy ze zlínského územního odboru mapovali nelegální práci podezřelých už od března tohoto roku," uvedla krajská policejní mluvčí Jana Macalíková.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté objevili 1600 rostlin konopí.

Pěstírna byla podle kriminalistů na vysoké technické úrovni. Kromě propracovaného systému zavlažování, zahřívání a osvětlování pachatelé také instalovali intenzivní odsávání, aby v okolí nebylo konopí cítit. To vše se odrazilo také na účtech za elektřinu. Měsíčně za ni muži platili 120 tisíc korun.

Foto: Policie ČR

Kriminalisté zadrželi čtyři muže.

Pachatelům hrozí trest odnětí svobody až na deset let. "Vzhledem k tomu, že by se mohli skrývat nebo pokračovat ve svém 'výnosném podniku', podal vyšetřovatel pro všechny čtyři obviněné návrh na vazbu, kterou zlínský soud akceptoval," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám